Mediation is een proces dat scheidende of scheidende paren helpt om overeenstemming te bereiken over kwesties die verband houden met de scheiding. Deze kwesties kunnen onder meer eigendomsverdeling, ouderschapsregelingen, kinderalimentatie en partneralimentatie omvatten. Mediation is een minder formeel proces dan een rechtszaak en kan vaak sneller, goedkoper en minder stressvol zijn voor beide partijen. Als je mediation overweegt, bijvoorbeeld bij Buitengewoon Mediation, is het belangrijk om voorbereid te zijn om het maximale uit het proces te halen. Wat moet ik doen om me voor te bereiden op mediation?
Enkele tips: Hoe bereid je je voor op mediation?
Om weloverwogen beslissingen te nemen over financiële zaken die voortvloeien uit een scheiding, moet je een goed inzicht hebben in de financiële situatie. Dit betekent het verzamelen van al de financiële documenten zoals bankafschriften van de laatste 12 maanden, belastingaangiften en belastingaangiften van de laatste 3 jaar, pensioenoverzichten (inclusief taxaties als u een trust heeft), hypotheekdocumenten en meer. Om tijdens het bemiddelingsproces een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, is het belangrijk dat je over al deze informatie beschikt en deze aan de andere partij bekend maakt.
Voordat je met bemiddeling begint, is het belangrijk om na te denken over wat je met het proces wilt bereiken. Wat zijn de prioriteiten? Wat zijn je toekomstige doelen? Waar wil je over 5 jaar staan? Als je weet wat je wilt bereiken, kun je je concentreren en gemakkelijker beslissingen nemen tijdens de bemiddeling.
Het is verstandig om juridisch advies in te winnen voordat je mediationactiviteiten start. Een advocaat kan je informatie geven over de rechten en plichten en je helpen het juridische proces te begrijpen. Ook kunnen zij je adviseren over wat je moet doen tijdens de mediation en je helpen bij de voorbereiding van de mediation. Als je nog steeds denkt dat je juridisch advies nodig hebt, kunt je er het beste in investeren voordat je het contract ondertekent, zodat je het contract kunt opstellen volgens het advies van de advocaat.
Verzoening is een proces van compromissen. Om tot overeenstemming te komen, is het belangrijk open te staan voor compromissen. Wees bereid om naar het standpunt van de ander te luisteren en wees bereid om hun standpunt in overweging te nemen. Onthoud dat een compromis geen verlies is, het is een win-oplossing. Vraag jezelf af: hoe zal mijn leven beter zijn als we dit oplossen door middel van bemiddeling en verder gaan met het leven?
Het is belangrijk om met een open geest aan mediation deel te nemen en bereid te zijn verschillende opties te overwegen. Je krijgt misschien niet alles wat je wilt, maar mediation gaat over het vinden van een oplossing die beide partijen tevreden stelt. Als een van beide partijen vindt dat ze tijdens het proces niet eerlijk zijn behandeld, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je toekomstige relatie (wat belangrijk is als je kinderen hebt).
Het is belangrijk dat je bereid bent flexibel te zijn in de ouderschapsregelingen. Onthoud dat het belangrijkste is wat werkt voor jouw kind, niet wat goed is voor jezelf. Wees bereid om compromissen te sluiten om tot een overeenkomst te komen die in het belang van het kind is. Wees bereid om te luisteren naar de suggesties van de maatschappelijk werker of bemiddelaar en het standpunt van de andere ouder.
|