Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen, het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer mensen bereid mee te helpen aan het verbeteren van het milieu denk bijvoorbeeld aan duurzaam en zuinig verwarmen. Als we kijken naar grote energieverbruikers in huis scoort de verwarming erg hoog. De energierekening bestaat voor de helft uit kosten voor verwarming en voor een tiende voor warm water. Nu de vraag, hoe kan ik mijn huis op een energiezuinige manier duurzaam verwarmen en wat tegelijkertijd loont voor mijn portemonnee en het klimaat.
Er gaan nu vast allemaal vragen rond in uw hoofd, hoe kan ik mijn huis verwarmen zonder gas bijvoorbeeld? Is dit mogelijk? Mijn cv-ketel verbruikt toch gas? Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer waterpompen gasloos. Waardoor u uw woning kunt verwarmen en gebruik kan maken van warm tapwater met behulp van een elektrisch warmtepomp. In de meeste nieuwbouwprojecten worden woningen standaard voorzien van een warmtepomp in plaats van de traditionele cv-ketel, maar dat geldt nog lang niet voor heel Nederland. De bestaande woningen moeten ook worden voorzien van duurzame warmtevoorziening.
Het klinkt allemaal zo mooi, maar is het ook haalbaar? Het grote deel van Nederland is nog aangesloten op het aardgasnet. Dit gedeelte telt zo’n ruim 7 miljoen woningen. Willen wij meehelpen aan het verbeteren van het milieu dan moeten in de komende decennia veel gebruikers van het gas af.
Er zijn verschillende typen warmtepompen. Een warmtepomp wordt gebruikt om uw huis te verwarmen. De warmtepompen worden gezien als de apparaten van de toekomst. De warmtepomp haalt de energie uit de lucht, grondwater of uit de bodem en zet dit om in warmte voor verwarming en kraanwater. Als u ook elektrisch gaat koken, woont u zonder aardgas. Een warmtepomp is een goed alternatief naast of in plaats van traditionele gas-ketel of stadswarmte. |
https://techneco.nl |