Tips voor een onbezorgde barbecue

Tips voor een onbezorgde barbecue De zomer is officieel begonnen, wat betekent dat barbecues in veel huizen regelmatig opnieuw de ...

Tips voor een onbezorgde barbecue

De zomer is officieel begonnen, wat betekent dat barbecues in veel huizen regelmatig opnieuw de kop opsteken. De man stond op de grill met een tang in de ene hand en bier in de andere om het vuur onder controle te krijgen. Grillen is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Grillen heeft tientallen geheimen die zelfs doorgewinterde grillers zullen verrassen. Om je als beginner te helpen, hebben we een aantal tips voor beginners verzameld. Toch liever uitbesteden, neem dan eens een kijkje op bbq-specialist.nl.

Het begin

De basis van het grillen ligt natuurlijk in de houtskool of briketten die je gebruikt. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee? Houtskool is eigenlijk een stapel verkoold hout. Als je ze opnieuw aansteekt, worden ze warm en kun je er vlees en vis op bereiden. Door de warmte die de houtskool afgeeft, is dit materiaal bijzonder geschikt voor dunne en kleine stukken vlees. Anderzijds bestaan ​​briketten uit geperste houtskool of geperst zaagsel en papier. In vergelijking met houtskool is dit materiaal minder brandgevoelig. Dus het aansteken ervan kan problemen veroorzaken voor een beginnende grill. Het voordeel van briketten is echter dat ze warmte lang vasthouden en vrij continu afgeven. Als je grote stukken vlees met lange kooktijden wilt bereiden, zijn briketten de juiste keuze.

Bewaartips

Als je gaat barbecueën, is de kans groot dat je meerdere schalen met rauw vlees hebt. Zo kunnen gasten zelf kiezen welke stukken ze op de grill willen leggen. Aangezien we het in dit geval over rauw vlees hebben, is het niet verstandig om het gerecht lang in de hete zon te laten staan. Vlees kun je het beste zo lang mogelijk in de koelkast bewaren. Een van de tips voor een geslaagde BBQ utrecht voor beginners is dus om niet al het vlees tegelijk uit de koelkast te halen. Serveer een kleine hoeveelheid en vul de kom bij als deze leeg is.

 

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Eten en drinken

Een verpakkingsspecialist als aanjager van innovatie

De voedselindustrie staat nooit stil en nieuwe technologieën spelen een steeds grotere rol bij het verbeteren van houdbaarheid en veiligheid. Een verpakkingsspecialist introduceert voortdurend innovatieve

Eten en drinken

Culinair genieten bij brasserie De Vanenburg

In de prachtige omgeving van Putten, op het historische landgoed van Kasteel De Vanenburg, vindt u een unieke culinaire ervaring in ons restaurant in Putten.

Eten en drinken

Hoe kies je het juiste glas voor de wijn

Hoe kies je het juiste glas voor de wijn Het kiezen van het juiste wijnglas is niet altijd even makkelijk. Wanneer je een leuke wijnproeverij

Eten en drinken

Ideeën voor een geslaagde buffetcatering

Een van de ideeën voor een buffetcatering is om te kiezen voor een specifiek thema. Thema buffetcatering voegt een extra dimensie toe aan jouw feest

Eten en drinken

Barbecue Catering geschikt voor Elk Feest

Barbecue catering is een geweldige keuze voor elk feest, of het nu gaat om een verjaardag, een bruiloft, een jubileum of een bedrijfsevenement. Het biedt