Suiker vervangen door zoetstoffen? 3 redenen om dit wél te doen

Wanneer je over zoetstoffen begint, deinzen sommige mensen een stukje terug. Zoetstoffen zijn onbekend en daardoor eng. In tegenstelling tot ...

Wanneer je over zoetstoffen begint, deinzen sommige mensen een stukje terug. Zoetstoffen zijn onbekend en daardoor eng. In tegenstelling tot ‘standaard’ suiker is er nog maar weinig onderzoek naar gedaan. Toch hoef je niet bang te zijn dat zoetstoffen gevaarlijk zijn voor je gezondheid want de zoetstoffen die voedingsmiddelenproducenten gebruiken zijn allemaal veilig bevonden en goedgekeurd. Zoetstoffen kennen zelfs enkele belangrijke voordelen vergeleken met geraffineerde suikers zoals basterdsuiker en kristalsuiker. Welke voordelen dit zijn? Dat lees je in deze blog waarin wij drie redenen geven om suiker wél te vervangen door zoetstoffen. Lees dus snel verder!

 

Suiker bevat heel veel calorieën, zoetstoffen een stuk minder

 

Wil je een dikmakend caloriebommetje naar binnen werken? Kies dan voor een voedingsmiddel waar extra suikers aan zijn toegevoegd. Suikers zijn koolhydraten die ons lichaam voor slechts hele korte tijd van een stoot energie voorzien. Zo’n piek in energie, ook wel suikerpiek genoemd, wordt bijna altijd opgevolgd door een suikerdip. Je voelt je dan moe en hunkert naar nog meer suiker. Veel beter is het om je lichaam van de nodige energie te voorzien door langzame koolhydraten zoals vezels die gedurende langere tijd energie afgeven. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel en ervaar je minder pieken en dalen in je suikerspiegel. Daar waar suiker heel veel calorieën bevat, zijn zoetstoffen over het algemeen caloriearm. Kies dan wel voor de intensieve varianten, zoals aspartaam en stevia, want extensieve en vooral natuurlijke zoetstoffen bevatten wél calorieën.

 

Suiker tast je gebit aan, zoetstoffen doen dit niet

 

Wanneer je gebit meerdere keren per dag aan suiker wordt blootgesteld, tast dit het tandglazuur aan. Zo kunnen vervolgens weer gaatjes en andere klachten zoals tanderosie ontstaan. Wil je je gebit mooi houden? Beperk dan je suikerinname tot enkele momenten per dag of kies voor producten met zoetstoffen. Zoetstoffen tasten je gebit namelijk niet aan.

 

Ook zoetstoffen zijn in natuurlijke variant te koop

 

Wist je dat er naast kunstmatige zoetstoffen ook natuurlijke zoetstoffen bestaan? Deze zoetstoffen, zoals honing, kokosbloesemsuiker en agavesiroop, kennen hun oorsprong in de natuur. Hoewel ze vaak evenveel calorieën bevatten als ‘normale’ suiker, kennen natuurlijke zoetstoffen één heel belangrijk voordeel: in tegenstelling tot suikers zijn ze rijk aan verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam. Natuurlijke zoetstoffen kopen? Bij Naturaplaza ben je aan het juiste adres.

 

https://www.naturaplaza.nl/
Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Aanbiedingen

Waar kan ik mijn datavaardigheden verbeteren?

In de huidige digitale wereld is data een van de meest waardevolle hulpbronnen geworden. Van kleine startups tot grote multinationals, bedrijven vertrouwen op data-analyse om

Aanbiedingen

Hoe speelgoedwinkels de wereld veranderen

In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd en technologisch georiënteerd raakt, lijkt de rol van de traditionele speelgoedwinkel misschien minder relevant. Toch spelen deze winkels

Aanbiedingen

De gezondheidsvoordelen van raamdecoratie

  Wanneer we denken aan raamdecoratie, zoals rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen, denken we vaak aan esthetiek en privacy. Maar wist je dat deze decoratieve elementen