Pellet BBQ’s zijn de nieuwste trend

De golf van het pelletgrillen verspreidt zich naar Nederland In Amerika is de pellet bbq al langer een grote trend, ...

De golf van het pelletgrillen verspreidt zich naar Nederland

In Amerika is de pellet bbq al langer een grote trend, omdat hij de gemakkelijke bediening van een gasgrill en de grill- en rookeigenschappen van een houtskoolgrill vakkundig combineert. Koken, bakken, grillen of smikkelen, met een pellet bbq is gewoon alles mogelijk. En als speciale functie bieden sommige modellen zelfs temperatuurregeling via een app.

Wat is een pellet bbq precies

Stel u voor dat u brood zou kunnen bakken, gewone gerechten zoals worsten en sparerib zou kunnen grillen met een en dezelfde grill. U kunt de kooktemperatuur bijna exact instellen en hoeft zich geen zorgen te maken over het bijvullen van de houtskool achteraf.

De droom wordt werkelijkheid met de pellet bbq

Qua uiterlijk verschilt de pellet bbq niet echt van rookovens of gasgrills, en ook het uitgangspunt van de warmteontwikkeling is vergelijkbaar met die van een rookoven. Het verschil is echter de warmtebron, want bij een pellet bbq wordt geen hout in een verbrandingskamer tot ontbranding gebracht, maar worden in plaats daarvan houtpellets gebruikt voor verwarming. U kent pellets waarschijnlijk van moderne verwarmingssystemen in huizen, deze verbranden stevig geperst zaagsel en spaanders en zijn dus milieuvriendelijk.

Het werkingsprincipe van een pellet grill

De pellets worden in een grote bak naast de kookkamer gelegd. Wanneer de barbecue in werking is, worden de pellets naar de verbrandingskamer getransporteerd, meestal via een transportschroef, waar ze elektrisch worden aangestoken. De verwarmingsfase duurt maar vijftien minuten. Daarna is de pellet bbq klaar en kan uw eten worden bereid. Het verbranden van de pellets produceert warmte en rook. Beide komen in de kookkamer, koken het voedsel en worden weer afgevoerd via de uitlaatschoorsteen. De verbrandingskamer is gescheiden van de kookkamer, zodat er, net als bij een rookoven, alleen indirect gegrild wordt.

Met een regeleenheid kan de gewenste temperatuur in de kookkamer bijna exact worden ingesteld en geregeld. Afhankelijk van de gewenste warmte worden dan meer of minder pellets naar de verbrandingskamer getransporteerd.

Bij de standaardmodellen zal de temperatuur schommelen tussen zeventig en driehonderd °C. De duurdere toestellen kunnen zelfs vierhonderd tot vijfhonderd °C aan. De mogelijkheden van wat op een pellet bbq kan worden bereid, zijn dus bijzonder groot.

https://www.bacorhoutkachels.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Bedrijven

Waterdamphaarden: innovatie in haardontwerp

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterdamphaarden biedt een moderne, veilige en stijlvolle manier om een ruimte te verrijken met sfeer en design. Waterdamphaarden zijn

Bedrijven

Ervaren interim managers inschakelen

Ervaren interim managers inschakelen kan een slimme zet zijn voor bedrijven die snel een leidinggevende nodig hebben. Een deskundig interim manager brengt niet alleen ervaring,

Bedrijven

De rol van advies bij data- en CCTV-installaties

Bij het implementeren van data- en CCTV-installaties is deskundig projectmanagement advies van essentieel belang. Een goed geplande installatie begint met een gedetailleerde analyse van de

Bedrijven

Duurzaamheidsverslaglegging voor Bedrijven

Het Belang van Duurzaamheidsverslaglegging voor Bedrijven Duurzaamheidsverslaglegging is een essentiële praktijk geworden voor bedrijven die gericht zijn op de lange termijn. Deze praktijk biedt niet