Een nieuwe zaak openen is altijd spannend en een heel nieuw avontuur. Je begint natuurlijk altijd eerst bij de opbouw van je pand, het interieur kiezen. De meeste horeca-uitbaters maken gebruik van een bepaald concept waarrond ze willen werken en laten deze schetsen door een architect. Maar natuurlijk de zaak inrichten en openen daar blijft het niet bij, je hebt ook werknemers nodig die je klanten zullen bedienen. Als je er alleen voor staat dan kan het best zwaar worden en kun je oververmoeid raken door dat jij constant alles moet regelen, etc. WerknemersWerknemers zoeken gaat tegenwoordig makkelijk, je hangt een plaatje aan de inkom dat er werknemers gezocht worden en je kan vacatures online plaatsen. Vaak worden deze vacatures onderling ook gedeeld zodat je een sneller en groter groep bereikt. Je moet wel voor jezelf altijd een duidelijk overzicht maken met hoeveel werknemers je nodig hebt en voor welke functie ze moeten dienen. Als je er niks bijschrijft dan kan er een grote miscommunicatie ontstaan, als je te veel werknemers aanneemt dan is het dus ook zonde van het geld. Je moet ervoor zorgen dat je een compleet team hebt, maar niet te nipt, altijd ook rekening houden met mensen die opeens ziek kunnen vallen waardoor er iemand zal moeten invallen. UrenadministratieZorg ervoor dat je een goede urenadministratie hebt, bij de horeca is het vaak lastiger om een urenadministratie te onderhouden daarvoor werken de meeste horecazaken met een inkloksysteem, dit is makkelijk om de urenadministratie van de werknemers bij te houden. Bepaalde werkgevers werken vervolgens met een boekhouder om de urenadministratie te verwerken en sommigen doen het zelf, natuurlijk als je het zelf kan dan bespaar je ook nog eens geld voor jezelf. |
https://keeping.nl/urenadministratie |