0rk.nl
Image default
Eten en drinken

Verse makreel bereiden

Vis is erg gezond voor de mens en wordt door vele gegeten. Je hebt verschillende soorten vis die je kan bereiden en eten, maar hier gaan we het hebben over een lekker gerecht met verse makreel. Makreel is een soort vis dat erg veel vitamine en de omega 3 en omega 6 vetten bevat waardoor het niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond is voor je lichaam. Het gerecht dat we gaan bespreken is de verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes.

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Makreel wordt vaak gerookt gegeten, maar in dit recept bak je de verse makreel op het vel. Om dit gerecht voor te bereiden heb je een pan nodig met een goede antiaanbaklaag, of je zorgt ervoor dat er voldoende olie in de pan zit.

Als ingrediënten heb je een teentje knoflook nodig, 500gr krieltjes, 15gr kappertjes, 2 stuks verse makreel met huid, 6 bosjes verse peterselie, 1 pruimtomaat, 400 gr spinazie, 1 el roomboter, 1200 ml groentebouillon, peper en zout, 2 tl wittewijnazijn en 1 el olijfolie.

De bereiding

Om te beginnen haal je de roomboter uit de koelkast en laat je het wachten tot het op kamertemperatuur is gekomen. Vervolgens breng je een grote hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel, deze voor de krieltjes. Neem de grote pan erbij en breng de bouillon aan de kook voor de spinazie.

Terwijl dat op het vuurtje staat kun je ondertussen de knoflook persen en de bladpeterselie in fijne stukje snijden en hakken. Voordat je de krieltjes gaat snijden was je ze en vervolgens snij je ze door 2. Wanneer het water wat gekookt is voeg je de krieltjes eraan toe en dek je die af tot het gaar is. Wanneer de krieltjes gaar zijn giet je het af en schep je het om met roomboter, bladpeterselie en knoflook. Je kan naar eigen smaak peper of zout toevoegen.

Nu snij je de pruimtomaat in kleine blokjes en meng je deze in een kom samen met de kappertjes en de wittewijnazijn.

Nu ga je de spinazie koken in de pan waar je de bouillon in hebt gedaan. Wanneer het gekookt is giet je de spinazie af in een vergiet en druk je zoveel mogelijk vocht eruit.

Vis voorbereiden

Nu gaan we de verse makreel voorbereiden. Je dept de verse makreel droog met een keukenpapier. Zet de pan op het vuur en doe er olijfolie bij en bak de verse makreel 2 tot 3 minuten op het vel. Verlaag vervolgens het vuur en bak het nog 1 tot 2 minuten op de andere zijde.

Presenteren

Nu alles gebakken is en klaar is om te eten moet je het alleen nog op je bord mooi presenteren. Verdeel je aardappeltjes op je bord en schep de spinazie erlangs. Leg vervolgens de gebakken makreelfilet op de spinazie en garneer de makreel met de tomaat en kappertjes. Smakelijk!

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/vis/verse-vis/verse-makreel/