0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Lekdetectie: hoe gaat het in zijn werk?

Je geniet van de midzomer. Plots wordt de lucht donkerder, wolken pakken zich samen en een onweersbui komt eraan. Je denkt dat je veilig bent in je huis. Teleurstelling! Je plafond druipt hevig door je lekkende dak. Het is niet eenvoudig om een lek in een dak- of terrasoverkapping op te merken. Dit is waarom ze “stille verwoesters” worden genoemd. Meestal wordt een lek pas zichtbaar als het schade vertoont: schimmel, infiltratie van regenwater, aantasting van plafonds. De dakdekker amsterdam kan u helpen een lek te detecteren.

Hoe kan je een lekkend dak detecteren?

Als men op zoek gaat naar de oorzaken van een lekkend dak, moet worden gezegd dat er twee hoofdtypen daklekkage zijn. Zichtbare lekkage Amsterdam, die heel gemakkelijk van buitenaf te herkennen zijn, en meer subtiele lekken die een interne oorzaak hebben. Tussen deze twee hoef je geen professionele dakdekker te zijn om te weten hoe je daklekken kunt detecteren. Dit is de reden waarom het, zelfs als u een paar keer per jaar een dakdekker Amsterdam inhuurt, het geen overbodige luxe is om ook zelf te controleren met eenvoudige en gemakkelijke handelingen. Het zou heel verstandig zijn om niet altijd af te wachten om de gevolgen te zien, maar om de oorzaak aan te pakken. Dus hoe herken je een lekkend dak? Wij bezorgen u exclusieve tips.

 

Test de duurzaamheid van de tegels

Veel voorkomende oorzaken van daklekkage zijn te wijten aan de staat van de pannen. Het komt voor dat sommige tegels gebarsten zijn, misschien vanwege hun levensduur, of door de effecten van de zon. Daken ouder dan 30 jaar zijn niet meer weerbestendig. Omdat dakpannen constant met het weer te maken hebben, ontwikkelen ze een zekere broosheid waardoor ze doorlatend kunnen worden. Dus, hoewel intact, kan er sprake zijn van lekkende dakpannen. In dit geval, om effectief een lekdetectie in Amsterdam te doen om te zien of uw dak een lekkage Amsterdam heeft, hoeft u alleen maar naar de onderkant van de pannen te kijken via de zolder, vooral in het regenseizoen.

 

Voer een watertest uit

Voer in het droge seizoen af ​​en toe een watertest uit. In feite is een watertest een zeer bekende techniek. Iemand moet op het dak komen met een bron van water (een tuinslang om precies te zijn) en water op het dak gieten. Ondertussen blijft een andere persoon binnen met een emmer water om te zien of het water ergens lekt. Dit is een veilige en effectieve manier van testen.

 

Controleer of de tegels zijn verplaatst

Een lekkend dak kan worden veroorzaakt door pannen die zijn verplaatst. Dit kan komen door dieren die ’s nachts ronddwalen en de tegels soms verplaatsen tijdens hun wandelingen. Ook kan sterke wind de oorzaak zijn van deze onvrijwillige verplaatsing. Het is noodzakelijk om de staat van de tegels constant te controleren (bijvoorbeeld na een grote storm) en ze indien nodig van buitenaf te vervangen.

 

Beoordeel de toestand van de dakgoot

Om een ​​lekdetectie in Amsterdam te doen, is ook het controleren van de dakgoot een ander belangrijk punt. Afval en andere details die in de leidingen vast komen te zitten, kunnen scheuren veroorzaken en lekken veroorzaken. Ook komt het voor dat bij verstopping van de goot het water niet gemakkelijk meer wegstroomt. Zo creëert ze een doorgang op de leien van het dak om uiteindelijk het huis binnen te dringen. Als de goot niet constant leeg is, bestaat het risico dat regenwater kan infiltreren, wat op het eerste gezicht niet zichtbaar zal zijn. Voor enige twijfel of vragen, aarzel niet ons te contacteren!

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/